sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Satoa

Satoa, satoa, nyt sitä alkaa tulla! Retiisit taitaa olla jo kolmannella kiekalla ja salaattia on ihan mahittomasti! Pinaatti ei jostain syystä kunnolla kasva, mutta uusi tuttavuuteni, mangoldi, rehottaa sitäkin paremmin. Mangoldista olen tehnyt jo kaksi kertaa herkullista pannaria (ihan peruspannaritaikina ja sekaan vaan pieneksi suikaleeksi leikatut mangoldin lehdet). Maistuu muuten lapsillekin, vaikka sisältääkin "jotain vihreää"!
Persiljaa ja tilliä olen pakastanut jo monta pikkupussia ihan tuoreeltaan, tykkään käyttää niitä talvella keittoihin. Punajuuret vielä jatkaa kehittymistään. Toivottavasti eivät herkut ihan mätäne tässä vesisateessa. Sateella on kyllä puolensa: olen kastellut palstan vain muutaman kerran kunnolla koko kesän aikana, niin on ollut sateista juuri oikeaan aikaan..

Persiljaa ja rehevät krassit.

Ihanan vaaleankeltaiset krassinkukat oli auenneet viime viikolla.

Muutama kehäkukka.

Tästä se kesäkurpitsasato lähtee kehittymään :)

Rikkaruohoja on kyllä riittänyt kitkettäväksi.

Pavut, herneet ja kesäkurpitsat jatkavat kasvuaan, saa nähdä kuinka paljon saadaan satoa! Punaviinimarjoja saattaisi olla kypsänä jo alkavalla viikolla, kunhan tämä sade nyt vaan hellittäis edes hetkeksi...
Hyvää viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti