lauantai 7. heinäkuuta 2012

Raasepori-retki...

...oli mukava kesähetki! Päätettiin tuossa aiemmin viikolla, että lähdetään tänä lauantaina Tammisaareen kesäretkelle. Mies ja lapset kun eivät ole koskaan käyneet siellä. Aamulla kotoa lähtiessä oli kuuma ja paistoi aurinko, mutta jo Kirkkonummen kohdalla alkoi kova sade...mieli meinasi lannistua, mutta onneksi ei käännytty takaisin.
Tammisaaressa saatuamme auton parkkiin alkoi juuri Vanhojen Paloautojen päivä hienolla paraatilla. Paloautoja oli reilut 30 kpl - pieniä ja suuria, kovempi äänisiä ja vähemmän kovaäänisiä. Kyllä siinä meinasi kaksivuotiaan silmät tippua päästä niitä ihmetellessä. Autoja ihasteltiin ja samalla syötiin rannassa erinomainen pyttipannu!
Kaupungissa oli myös kirppistä, kesätoria ja muuta tapahtumaa sekä ihana kesäinen ihmisvilinä. Aurinkokin tuli esiin :) ja sää oli lämmin, kostea, kerrassaan hautova. Ihan kuin olisi ulkomaille lähtenyt, kun kielikin muuttui ruotsiksi...




Tämä oli mielestäni hienoin yksityiskohta.
Sitten käveltiin ympäriinsä ja ihasteltiin vanhoja taloja (ja justiinsa niitä mun piti kuvata ja yhtään ainutta kuvaa ei niistä tullut..jep). Jätskillä käytiin viehättävässä, kotikutoisessa Glassparadiset -caffilassa, joka löytyi ihan keskustasta sivukujalta.
Shoppaillakin piti sen verran, että lastenvaateliike Boutique Lillis piti tsekata Pitkäkadulla. Muutama ale-juttu sieltä tarttui pienimmälle matkaan.
(Ja eräs löytö - siitä myöhemmin lisää.)


Kello oli kaksi iltapäivällä, alkoi sataa, joten ajettiin Raaseporin linnalle. Vettä tuli oikein urakalla, mutta ei pilannut linnaretkeä - mielestäni sade sopi ritarifiilistelyyn ja pojat olivat ihan liekeissä.
Eka oikea linna livenä!
Meillä kävi taas tuuri, sillä juuri kun mentiin linnaan, alkoi opastettu kierros, joka oli kerrassaan mainio! Kiitokset vaan mahtavalle sanasetä-oppaalle! Linnan sisäänpääsymaksu saa minulta kyllä myös kiitosta - aikuiset 2e ja lapset yli 2v. 1e! Ihanan edullista, sanon minä.
Komia on!

Oppaan selostus kiinnosti myös pienintäkin kuulijaa, mitähän tässä mahtaa miettiä hän??

Sitten alkoi olla väsy pikkujaloilla ja sadekin vaan yltyi, joten mainion kesäretken päätti automatka Kuninkaantietä kotiin.

2 kommenttia:

  1. IhanaRetki...meillä tarkoitus vallata vielä loppukesästä SavonlinnanLinna :)

    VastaaPoista
  2. ihana retki teillä... Tammisaari on kyllä ihana kesäkaupunki!

    VastaaPoista